19 Haziran 2008 Perşembe

Kirliyim Alarmi Veren Klavye



Son yıllarda enfeksiyonun en hızlı yayıldığı ve mikropların barındığı bilgisayar klavyeleri için çözüm aranıyor.

Son yıllarda enfeksiyonun en hızlı yayıldığı ve mikropların barındığı bilgisayar klavyeleri için çözüm aranıyor.

University College London Hospital uzmanlarının geliştirdiği klavye diğerlerine göre çok daha kolay temizlenebiliyor. Klavyenin en önemli özelliği ise kirlendiği zaman kullanıcısına alarm vermesi.

Bu klavye ile bakterilerin bulaşması konusunda önemli bir tedbir almak isteyen uzmanlar klavyelerin klozetten 5 kat daha kirli olduğunu belirtiyor.

Ofis ortamında soğuk algınlığı ya da gastroenterit ile ilgili mikropların kolaylıkla klavye aracılığıyla bulaşabileceğini kaydeden uzmanlar, bu tür bakterilerin hastane ortamlarında kullanılan klavyelerle de çok kolay yayılabildiğine dikkat çekiyor.

Microbiyologların geliştirdiği klavyeler üzerlerindeki bakteri oranını gösteriyor, 12 saatte bir temizlenmeleri durumunda ise bakteri oranı yüzde 70 oranında düşüyor.

Hastanelerde doktor ve hemşirelerin hastaların yanından ayrıldıktan sonra ellerini yıkamadan klavye kullandıklarına işaret eden uzmanlar, hastanelerin klasik klavyelerin yüksek risk ortamlarının başında geldiğini belirtiyor.

Yeni geliştirilen klavyelerdeki sensorlar bakteriler konusunda uyarırken, klavyenin bakteriden arınıp arınmadığı konusunda bilgi veriyor.

Amerikan Power Components tarafından geliştirilen ışık sistemi her 12 saatte bir update ediliyor.

Hiç yorum yok: