11 Mart 2008 Salı

Kıyafetin içini gösteren kamera



Onbinlerce kamerayla ülkeyi BBG evine çeviren İngilizler abarttı. Bir İngiliz firmasının geliştirdiği kamerayla artık devlet kıyafetin altını duvarların arkasını da gözetleyecek. Kamera bomba, silah ve uyuşturucu algılarsa alarm veriyor.

Bin İngiliz şirketi silah, bomba ve uyuşturucuyu algılayabilen kamera geliştirdi. İnsanları kıyafetlerinin içinde saklı sakıncalı maddelere duyarlı kamera 25 metrreden etkili. Güvenlik sektöründe devrim sayılabilecek buluş sayesinde artık havalanları, metrolar ya da alışveriş merkezleri gibi yerlerdeki x-ray cihazlarının da sonu gelecek. Tüm güvenlik kamalarının bu özelliğe sahip olduğu yerlerde şimdiki en gelişmiş teknoloji olarak bilgidiğimiz XRay cihazları gereksiz hale gelecek.

ELEKTRO MANYETİK DALGAYLA GÖRÜYOR

T5000 adı verilen kamera ThruVision firması tarafından geliştirildi. Kullanılan pasif imaj teknolojisi sayesinde sakıncalı maddeler elektromanyetik dalgalar kullanılarak tespit edilebiliyor. Kamera insanlar hareket ederken de tespitte bulunabildiği için son derece efektif bir kullanım söz konusu.

KAMERA 12-13 MART'TA BASINA GÖSTERİLECEK

Bu yüksek teknolojili kamera ilk olarak 12-13 Mart tarihlerinde Londra düzenlenecek Home Office fuarında sergilenecek.

ÖLEN YILDIZLARI DA GÖRECEK

T5000’lerin Avrupa Uzay Ajansı’yla işbirliği içinde olacağı ve astronotların bu yeni kamerayı ölen yıldızların incelenmesinde kullanacağı belirtildi.

DUVAR, SİS PERDESİ YA DA KIYAFET FARKETMİYOR

Kameranın mucize oluşu ise sadece sakıncalı maddeleri heraketliyken tespit edebilmesinden kaynaklanmıyor. Aynı zamanda kamera duvar, sis perdesi, kıyafet gibi maddi engellerin ötesini de algılayabiliyor. Çünkü kamerayı engellemenin tek yolu elektro manyetik dalgaların geçemeyeceği bir yerde olmak.

Hiç yorum yok: