26 Ağustos 2008 Salı

Cepte Numara Tasima Basladi



Avea, 3 operatörün katılımıyla gerçekleşen test çalışmalarında ilk numaranın operatörler arasında başarıyla taşındığını bildirdi.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, abonelerin numaralarını başındaki kodu ile birlikte tercih ettikleri operatöre taşıyabilmeleri anlamına gelen numara taşınabilirliğinin etkin bir şekilde uygulanması konusunda Avea'nın, çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bu doğrultuda 3 operatörün katılımıyla gerçekleşen test çalışmalarında ilk numaranın operatörler arasında başarıyla taşındığı bildirildi.

Avea Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Anık, değerlendirmesinde, yaptıkları testlerin, altyapıları ve merkezi veri tabanı sayesinde taşıma sürecinin başlayacağı 9 Kasım 2008 itibariyle abonelerinin, sorun yaşamadan işlemlerini sağlıklı bir şekilde yaptırabileceğini gösterdiğini kaydetti.

Açıklamada, numara taşınabilirliğinin hayata geçtiği andan itibaren abonelerin 5 aşamalı bir süreçten geçeceği ifade edildi.

TAŞIMA 5 AŞAMADA BİTECEK

Abonelerin telefon numaralarını değiştirmeden operatör değiştirebilmelerine olanak tanıyan sistem olan ‘Numara Taşınabilirliği’ hayata geçtiği andan itibaren aboneler 5 aşamalı bir süreçten geçecekler.

1-Abone, kimliğiyle birlikte bir yetkili satıcıya gelir

2- Numara Taşıma Başvuru Formu ve Avea Abonelik Sözleşmesi’ni dolduran aboneye, numarasını değiştirmeden kullanacağı SIM kartı verilir,

3- Abonenin numarasını Avea’ya taşıma talebi diğer operatöre iletilir

4- Diğer operatörün, kimlik bilgilerini kontrol edip taşınma onayını vermesinin ardından, aboneye Avea’dan hizmet almaya başlayacağı zaman SMS ile bildirilir

5- Belirtilen tarih ve saatte abone yeni Avea SIM kartını cep telefonuna takarak hizmeti almaya başlar

Hiç yorum yok: