14 Ocak 2008 Pazartesi

Televizyonu kapat ayna olsun!



Siz hiç 138 ekran ayna gördünüz mü? İşte teknolojinin son harikası...

Ayna üzerine LCD teknolojisi kullanılarak geliştirilen yeni model televizyon Las Vegas’taki CES 2008 fuarında sergileniyor.

Farklı boyutlarda tasarlanan ayna TV’de yayınları kaydetmek de mümkün

Önceki gün ziyaretçilere kapılarını açan dünyan en büyük teknoloji fuarı CES’te (Consumer Electronics Show) birbirinden yeni teknolojiler sergilenmeye devam ediyor. Tüketici elektroniği piyasasının son model ürünlerinin sergilendiği etkinlikte, aynalar ile LCD ekran teknolojisini buluşturan yeni bir ürün tanıtılıyor.

Ad Notam firmasının geliştirerek 'Mirror Image’ adını verdiği bu patentli teknoloji sayesinde ev, ofis veya farklı mekânlarda kullanılan aynalar, bundan böyle televizyon olarak da kullanılabilecek.

138 ekran ayna

Bugüne kadar birçok tasarım ve konsept ürüne konu olan 'ayna TV’ böylece kullanıcıların hayatına girmiş oluyor.

LCD ekran teknolojisinde yaşanan gelişmelerin ardından oldukça ince formda geliştirilen ürünler sayesinde aynada TV yayınlarını izlemek mümkün oluyor.

15 inçlik (38 ekran) boyuttan 65 inçe (165 ekran) kadar birçok farklı boyutta tasarlanan ürünlerin şu anda kullanılan ince ekranlı televizyonlara göre daha az enerji harcadığı belirtiliyor.

Yüksek çözünürlük

Gelişmiş çözünürlükte yayın kalitesi sunan yüksek tanımlı HD (High Definition) sistemleriyle uyumlu çalışan yeni model ürünler, bilgisayar ve internet bağlantısı özelliğini de destekliyor.

16 GB’lık yerleşik hafıza kapasitesine sahip olan aynalı televizyonlar bu sayede TV yayınlarının direkt olarak sisteme kaydedilip kullanıcının istediği an bu görüntüleri seyredebilmesini sağlıyor. Bunun için yayın teknolojisinin desteklenmesi gerekiyor.

Televizyonu kapat ayna olsun

Radyo frekanslı uzaktan kumanda sistemleriyle de uyumlu olan yeni model ayna televizyon oldukça ince formlu tasarıma sahip. Manyetik bağlantı sistemleri sayesinde aynaların üzerine yerleştirilen LCD ekranlar yüksek kalitede görüntü desteği sunuyor. Ayna üzerinde kullanıcı açtığı zaman aktif duruma geçen televizyon yayınları, kapatıldığı anda kaybolarak yerini aynaya bırakıyor.

Hiç yorum yok: