9 Mayıs 2008 Cuma

Benzinsiz Calısan Araba



Baba oğul Fransız mucitler; Guy ve Cyril Negre, dünyanın en "ekonomik" otomobilini üretti. 100 km'de iki dolar yakan otomobillerin üretimine 2007'de başlanacak.

Motorda sıkıştırılan hava basıncıyla giden otomobiller, 100 km'de iki dolar yakıyor. Havalı aracın seri üretimine 2007'de başlanacak.

Baba oğul Fransız mucitler; Guy ve Cyril Negre, dünyanın en "ekonomik" otomobilini üretti. Fransa'da yıllardır "hava" yla çalışan otomobiller üzerine araştırmalar yapan Negre ailesi, seneye seri üretime geçeceklerini açıkladı. Araç, şu şekilde işliyor:

SAATTE 100 KM GİDİYOR

Elektronik bir pompa, havayı yüksek basınçla depoda sıkıştırıyor. Sıkışan havanın basıncı ile harekete geçen pistonlar, önce krank milini sonra tekerleri döndürüyor. Bu sayede aracın saatte 110 km'ye kadar çıkması ve otomobilin dolu depoyla en yüksek hızda 80 km. gitmesi sağlanıyor. Piston motoru, pompanın sokete bağlanmasıyla dört saatte şarj oluyor. Şarj masrafı ise, iki buçuk dolar tutuyor. Henüz fiyatı açıklanmayan otomobil 100 kilometrede sadece bir dolar yakıyor!

Hiç yorum yok: