25 Mayıs 2008 Pazar

En iyi ses artık cepte



Creative, en yeni ses teknolojilerini barındıran ses kartını USB üzerinden bilgisayarlara bağlamaya hazırlanıyor. Bu harika cihaz, tüm dünyada ilk önce Türkiye'de test edildi.

Creative, X-Fi ses kartı serisiyle oyuncuların ve müzik tutkunlarının dünyasında yeni bir çığır açmıştı. Şimdi ise X-Fi serisi ses kartlarının değişme ve her yere yayılma zamanı. Hatta cebimize bile!

Creative'in X-Fi ses kartlarından en küçüğü olan ve yazın ortasında piyasaya çıkacağı bilgisini aldığımız X-Fi Go! USB ses kartıyla erkenden tanışma fırsatımız oldu.

X-Fi Go! ürünü, USB üzerinden bağlanan bir X-Fi işlemcili ses kartı. Aynı zamanda 1 GB'lık bir USB bellek olarak kullanılan ses kartı, üzerinde bir mikrofon girişi bir de kulaklık çıkışı barındırıyor. Bu giriş ve çıkış, 3,5 mm stereo bağlantılardan oluşuyor.

Ürünü kullanmak için tek yapmanız gereken USB yuvasına takmanız. Windows, ürünü hemen bir ses kartı olarak tanıyor.

Ürün aynı zamanda 1 GB bellek olarak çalışıyor. Bilgisayara taktığınız gibi iki özellik aynı anda etkinleşiyor.

Sound Blaster X-Fi Go! ürünü, her harici ses kartı gibi, kasa içindeki parazitlerden etkilenmeyen bir ses çıkışı sunuyor.

Sound Blaster X-Fi Go! ürünü tek başına yazılımsız çalışabiliyor. Fakat, X-Fi ses işlemcisinin Crystalizer gibi özelliklerinin çalışabilmesi için yazılıma ihtiyaç var. Çünkü, Creative'in X-Mod ve Aurvana X-Fi gibi ürünlerinde bulunan denetim tuşları X-Fi Go! üzerinde bulunmuyor.

Ürün temmuz veya Ağustos gibi piyasada olacak. Fiyatını ise kestirmek güç.

Fakat ülkemize geldiğinde, KDV Dahil 100-150 YTL civarında olmasını bekleyebiliriz.

Hiç yorum yok: