9 Mayıs 2008 Cuma

Mucit anneden uykumatik



Denizli'de Mürşide Arpacık adlı ev hanımı, çocuklarının gece sürekli üşütmesinden yola çıkarak ürettiği ve "Uykumatik" adını verdiği ürünle dünya pazarına açıldı.

Denizli'de Mürşide Arpacık adlı ev hanımı, çocuklarının gece sürekli üşütmesinden ve hastalanmasından yola çıkarak ürettiği ve "Uykumatik" adını verdiği ürünle dünya pazarına açıldı.

2 çocuğunun geceleri üzerlerindeki yorganın düşmesi sebebiyle üşüterek hastalanmasını engellemek için kolları sıvayan ev hanımı Mürşide Arpacık, yatağa dikilen ve fermuarlı olan "Uykumatik"i icat etti. Kısa sürede işlerini büyüten ve tekstil işiyle uğraşan eşi Hasan Arpacık'la omuz omuza vererek çalışmaya başlayan Mürşide Arpacık, kullanımı artan üründe eksik gördüğü yerleri ve talepleri de değerlendirerek, hem yorganı hem de yastığı çarşafa dikili olan ürününü geliştirdi. Çocukların rahatlıkla içine girerek uyuduğu, istediği gibi hareket edebildiği, rahat kullanımı ve kaliteli ham maddeyle üretilen Uykumatik" kısa sürede büyük ilgi gördü.

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde de kullanılmaya başlanan ve hastane yetkililerinin annelere önerdiği "Uykumatik"in satışı iç piyasada artarken, Mürşide Arpacık, açtığı işyerinde işçi çalıştırmaya başladı. Gelen talepleri karşılamaya çalışan Arpacık'ın icat ettiği ürün, dünyanın en büyük tekstil fuarlarından olan Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Heimteks Fuarı'nda da görücüye çıktı. Heimteks Fuarı sonrası siparişlerin artması üzerine işleri yoğunlaşan Mürşide Arpacık, ürüne özellikle annelerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Çocuklarının sürekli hasta olduğunu belirten Arpacık, "Çocukların hasta olmaması ve yataktan düşmemesi için ürettiğim bu ürünle, çocuklar başta üşüme olmak üzere birçok hastalığa yakalanmaktan kurtuluyor. Bu ürünü kullanan çocuklar, yataktan düşmüyor. Kullanan müşterilerimiz o kadar memnun ki, bunu icat ettiğim için annelerden teşekkür alıyorum. Tulumdan kurtulduklarını söylüyorlar. Bu ürünün patentini de aldım" dedi.

Kendisinin bu konuda çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Arpacık, "Diğer anneler de aynı sıkıntıları yaşıyor. Onların görüşleri doğrultusunda ürünümüzü sürekli geliştiriyoruz. Ürünü kullanan anneler yaşadıkları sıkıntılardan kurtuldular" diye konuştu.

Hiç yorum yok: