17 Nisan 2008 Perşembe

Bekleme konumunda 0 enerji tüketimi



Beko Elektronik A.Ş. tarafından üretilen zero standby teknolojili televizyonlar, bekleme konumunda (stand-by) hiç enerji tüketmeyerek hem tüketicinin bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlarken, çevreyi ve doğal kaynakların kullanımındaki hassasiyetiyle doğa dostu ürünler arasında yerini alıyor.

Bu özelliği ile dünyada bir ilk olan ve Beko Elektronik’in deneyimli, güçlü Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ve yurtiçinde Nisan ayında Arçelik ve Beko markalarıyla, yurtdışında ise Grundig markasıyla tüketicilerin beğenisine sunulacak olan bu LCD televizyonlar, sektöründe enerji tasarrufunda ulaşılabilecek en üst noktalardan biri olarak değerlendiriliyor.

Çevreye ve doğal kaynaklara karşı duyarlı davranmayı vazgeçilmeyen ilkelerinden biri olarak konumlandıran Beko Elektronik, küresel ısınmanın tehlikeli boyutlara ulaştığı ve enerji kaynaklarının giderek daha da kısıtlı hale geldiği günümüzde, böyle bir teknoloji üreterek enerji tasarrufu alanındaki hassasiyetini bir kez daha ispatlamış oldu.

Standart LCD televizyonlarda ortalama 2 Watt olan stand-by enerji tüketimi sıfıra indirilerek, enerji tasarrufu sağlanırken hem tüketicilerin bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulmaktadır. Bu sayede 2007 yılında devreye alınan doğa dostu ürün gamı genişletilerek tüketicilerine daha zengin bir yelpazede piyasaya sunuluyor

Hiç yorum yok: