24 Nisan 2008 Perşembe

Işıklar'ın 'dönergeci' de patent aldı



Patent Enstitüsü kayıtlarına F16B adıyla geçen "Erke Dönergeci"nden sonra Işıklar Denge Teorisi de patent aldı. Işıklar'ın icadı İTÜ'lü profesörlerce umut verici bulundu.

"İlgili Makama;

Dosyasından; TPE'ce tescilli olduğu anlaşılan "Mekanik Sistemle Güç Arttıran Mekanik, Basınç ve Elektrik Enerjisi Üreten Motor" konulu patent belgesindeki buluşun endüstriyel alana geçirilmesi durumunda dünyamızda enerji temini konusunda çok şeyin değişeceği ve büyük bir ihtimalle Petrole bağımlılığın azalacağı anlaşılmaktadır.

Söz konusu belgedeki fikrin endüstriyel uygulamasına yönelik çalışma yapılmasının sonucu ne çıkarsa çıksın çok faydalı ve- tecrübeye değer olacağı sonucun olumlu olması halinde ise gerek Türkiyemiz ve gerek ise dünya açısından çok büyük kazanımlar sağlanacağı kanaatine varılmaktadır.

Prof. Dr. V. Mak. Müh. Adnan DİKİCİOĞLU
İTÜ Makine Malzemesi ve İmalat Teknolojisi

Prof. Dr. Y.Mak. Müh. Turgut ÖZAKTAŞ
İTÜ Otomotiv A.B.D. Öğretim Üyesi"


İTÜ'lü bilim adamlarının imzasını taşıyan bu rapor talep üzerine Davut Işıklar'a verildi.

Davut Işıklar'ın ortaya attığı Işıklar Denge Teorisi'ne göre; yaptığı makine, mekanik, basınç ve elektrik enerjisi üreterek, tek yönlü mekanik gücün dört yönlü mekanik gücü üretip gücün dört katına kadar enerji üretilebilmekte. Ve daha ilginci, üretilen enerjinin bir kısmı harcanan bölüme verildiğinde katlanarak çok büyük istenilen güce kontrollü olarak ulaşılabilmekte.

Yani bir anlamda Erke Dönergeci'nin ağabeyi.

Davut Işıklar, bundan senelerce önce basın mensuplarına buluşunu açıklamış ama bilim dünyası onun çalışmalarını ciddiye almadığı gibi kendisi patent konusunda sıkıntılar yaşamıştı. Erke dönergeci iddialarından sonra Işıklar, icadının önemini anlatma şansı buldu ve patent konusundaki sıkıntıları aşmayı başardı.

Bilim dünyasının önem atfettiği çalışmalarda sıra patenti alınan buluşun günlük hayatta yararlı olarak kullanımının sağlanmasına geldi... Bakalım bu konudaıki süreç nasıl işleyecek? Pek çok mucit gibi Davut Işıklar'da mı 'yerli' icadını yurt dışından gelen teklif ler doğrultusunda başka bir ülkenin malı olarak mı hayata geçirme şansı bulabilecek...

Hiç yorum yok: