24 Nisan 2008 Perşembe

Petrole bağımlılığı bitirecek buluş



Üç mühendis ve bir profesör, geliştirdik-leri hidroenerji teknolojisiyle petrole bağımlılığı sona ereceğini iddia etti. Mucitler "Artık enerji için hiç savaş çıkmayacak" diyecek kadar iddialı.

Dünyanın ortak derdi enerjiye çözüm Türk mühendislerden geldi. Üç mühendis ve bir kimya profesörünün geliştirdikleri hidroenerji teknolojisiyle petrole bağımlılık sona erecek.

DÜNYAYI petrol bağımlılığından kurtaracağı iddia edilen hidroenerji teknolojisinin mucidi Fikret Özçelik ve arkadaşlarının geliştirdikleri sistem dünyanın enerji sorununa çözüm getirecek. Bu sistem ile birlikte enerji ile çalışan bütün motorlu araçlar için petrol bağımlılığından kurtulunacak. 15 yıllık bir çalışma sonunda geliştirilen Hidrogaz Sistemi için TSE, birçok üniversite ve Ankara Güvercinlik Jandarma Komutanlığı Ordu Donatım Ana Tamir Fabrikası’ndan patent ve bilimsel olur alındı. Sistemle ilgili çalışmalar Journal of Hydrogen Energy dergisinde çalışmaları yayınlandı.

HAVA KİRLİLİĞİ BİTECEK

HAVAYI yüzde 50 temizleyen sistem, 2003’ten beri Jandarma Genel Komutanlığı’nın belirli araçlarında ve piyasadaki 250 araçta kullanılıyor. Hedeflerinin sistemi Türkiye geneline yaygınlaştırıp ülkeyi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak olduğunu belirten Özçelik, ‘Projenin yayılması ile birlikte öncelikle Türkiye ve dünyadaki hava kirliliği bitecek. Artık enerji kaynaklarına hákimiyet amacıyla hiçbir savaş çıkmayacak.’ diyor.

SİSTEME BULGARLAR TALİP

ÖZÇELİK ayrıca, hidrogaz sistemi için başta General Motor olmak üzere birçok Batılı otomotiv şirketinin teklif verdiğini ancak kendilerinin bu sistemi yerli sermaye ile dünyaya yaymak istediklerini söyledi. ‘’Türkiye’de birçok üniversite bizi sadece desteklemekle yetinirken, Bulgaristan Uluslararası Balkan Üniversitesi ortaklık teklif etti’’ diyen Özçelik projelerini önce Sanayi Bakanlığı’na ardından da başbakanlığa gönderdiğini fakat aradan aylar geçmiş olmasına rağmen kendilerine hiçbir cevap verilmediğini belirtti.

Hidrogaz Sistemi nedir?

SUYUN elektroliz yöntemiyle ayrıştırılması sonucu elde edilen bir yakıt türü. Motorlu araçlarda, sanayide ve ısınma amaçlı kullanılıyor. Çevreye hiçbir zararı yok. Hiç bir gaz üretmiyor. Hidrogaz sisteminin mucidi Fikret Özçelik, sistemi küresel ısınmaya en büyük çözüm olarak gösteriyor.

Hiç yorum yok: